Anna vid Kvarnen

Grävning

Publicerad 2016-05-12 11:11:53 i Allmänt,

I år har jag fått för mig att jag ska spadgräva mitt land istället för att köra med jordfräs. Det är dels för att jag har rensat bort ogräset från höst/vår. Dels för att jag inte orkade gräva hela landet förra hösten. Och det för man lida för i år. Sen har jag bestämt att jag ska göra all odling i pallkragar i år. Jag tror det kommer att bli enklare och kanske inte lika mycket rensning av ogräs. Är lite osäker på den delen, att ogräsen ska minska. Men testar man inte så får man ju aldrig veta.
 
Så nu har jag grävt i 2 dagar och jag är snart färdig. Det är vansinningt tråkigt och mina tummar orkar inte med så många timmar. Gräver ju inte allt på en gång, utan har raster emellanåt. Gräver i 20 minuter och vilar i 5 minuter. Det tar sin tid men man kommer en bit ialla fall.
 
Målat mina pallkragar har jag också gjort, så nu ska jag bara komma på  hur jag ska ställa upp dom och vad jag ska odla i dom.
 
I går fick jag melonplantor av mamma, som hon hade fått i present av sina barnbarnsbarn. Jag satte dom i växthuset, där jag också ska planter gurka.
 
Många planer och idéer har jag, men man får sortera vilka man ska ta till sig.
 
 
 
 
Grävde en bit till i går, så det är kanske halva kvar. Jag har nästan kommit ner till linje med stolpen.
 
I lördags planterade jag ner tagetes vid mina hallonbuskar. Dom ska visst vara bra att hålla bort en del ohyra, har jag läst någonstans. Så det blir lite spännande och se om det fungerar.
 
 
Snart är det helg och då ska jag försöka fixa det sista. Men först ska vi fira mamma på lördag :)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela