Anna vid Kvarnen

Skördetider

Publicerad 2016-08-01 13:55:35 i Allmänt,

 
Idag blev löken upplockad och hänger nu på tork i växthuset och det hänger ungefär 100 lökar på tork just nu. Under växer det melonplanta och tomatplanta. Får hoppas dom klarar sig och att inga lökar ramlar ner.
 
 
I år blev det inte samma mängd av jordgubbar, men jag har frysit in det lilla som jag har fått. Men desto mera har jag fått hallon. Svarta vinbär blev det inte så heller mycket av, men det kan beror på att jag har tuktat den rätt så hårt några år. Så i år klipper jag inga grenar. Men jag kommer att få rensa ur i hallonbuskarna rätt så mycket.
 
Potatisen växer och rodas den också. Har planterat ungefär 12 potatisar i en drivbänk i år och det blev ett gott resultat. Men har även tryckt ner potatis i marken.
 
 
Nu håller vi tummarna att vi kommer att få tillgång till våran jordkällare som vi har på "våran" tomt, som tillhör lägenheten.
 
Sitter just nu och väntar på att krusbären ska spricka lite så man får lite mer smak kanske på saften. Krusbär och rabarbersaft försöker jag mig på. Håller tummarna att det kommer att bli bra
 
Tror jag inte gör en Pippi Långstrump idag, för det har regnat i flera dagar nu och jag behöver nog inte vattna mer den här veckan
 
 
 
 
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela