Anna vid Kvarnen

Burkar från Sävsjö

Publicerad 2014-06-29 17:56:07 i Allmänt,

Nu har jag varit och handlat på en gårdsloppis hos en kompis. Jag fick köpa 2 burkar av henne för 100 kr, vilket jag tycker var väldigt billigt. 
 
 
Den 3 färgade är lite sliten i färgen, men det stör mig inte. Och om jag nu skulle vilja så kan jag spreja på ny färg ( samma som orginalfärgen ). På den beiga burken står det "Ettan" 
 
Vem vet kanske hinner fylla dom tills på tisdag :) 
 

Syrrans födelsedag

Publicerad 2014-06-24 19:46:17 i Allmänt,

Nu äntligen kan jag visa vad jag har sytt till min syster i födelsedagspresent. Har velat gjort det ett par dagar, men inte har funkat.
 
 
 
 
 
 
 
Så nu är presenten överlämnad och det blev ett sadelskydd till henne också 

Kakfat

Publicerad 2014-06-23 10:26:27 i Allmänt,

I går fyndade jag mig ett fat i grönt. Ska tydligen vara redigt svenskt hantverk i trä. Men vem bryr sig, jag gillar det skarpt. 
 
 
 
Är så nöjd och kommer att göra sig bra i köket med grönsaker på också :) 

Regn

Publicerad 2014-06-20 10:18:37 i Allmänt,

I går var jag en snabbis till lotten efter jobbet, dels för att kolla läget och sen plocka rabarber av Gustav. Regnade inte så värst när jag kom dit, men så öppnade sig himlen över mig och man blev snabbt både kall och blöt. Men inget som en varm dusch och lite te inte kunde rota bot på :D 
 
 
Lill snigeln jobbade på i regnet 
 
 
Min vaktkotte på lotten... skrämmer inte ens myrorna 
 
 
Och svarta vinbär är på väg att mogna :D
 
Sen blev det en bild över Ugglans Park, medans jag väntade på Tjabo 
 
 
Om några timmar bär det av till min syster med familj för att fira midsommar, men först ska jag städa färdigt och ta hand om tvätten 
 
 
Trevlig midsommar!!
 

Spindel och bihang

Publicerad 2014-06-18 16:53:31 i Allmänt,

Idag var jag på lotten och skulle sätta lite rädisor och sallad i en av odlingslådorna och då fick jag sällskap av en spindel. Och det såg ut som den hade en golfboll i rumpan. Men så var det naturligtvis inte. 
 
 
Sen hade grannen en så vacker pion
 
 
Nu väntar jag bara på att potatisen ska blomma så man kan äta egenodlad potatis :)
 
 
 
 

Kolonilotten

Publicerad 2014-06-14 07:51:39 i Allmänt,

Har blivit en massa tid uppe på lotten i år. Dels för att man inte har haft någon fungerande dator ( vilket i sig har varit skönt ) och dels för att det är helt underbart att vara där uppe. Så nu kommer mina potatisar, lök, bönor. Har planterat gullök frilands ( heter det så??) ej i drivbänk. Och jag tycker det växer sämre faktiskt. Så nu har jag planterat ner dom resterande lökarna i drivbänkar. Har även planterat squash, tomatplantor ( från min syster ) paprika och chili i mitt lilla växthus. 
 
 
Här har mina potatisar kommit :) dom växer lite ojämnt med det tar sig nog. Och där plattorna ligger ska vi försöka få till ett "golv" av trall i sommar. 
 
 
Här har jag egenhändigt skruvat ihop ett stöd till min vinbärsbuske. Lite snett och vint, men det stör mig inget. 
 
Nu har jag inte varit där uppe sedan i torsdags ( en snabb titt ) och det är nog dags igen att åka upp och rensa ogräs :) och klippa lite gräs runt lotten. Vattna behöver jag inte göra, för det har regnat i 2 dagar.  
 
Är det något som växer bra så är det ogräset :D
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela