Anna vid Kvarnen

Randigt på fötterna

Publicerad 2010-07-28 13:35:02 i Allmänt,

Nu har jag blivit färdig med Suss raggisar som hon beställde för ett tag sedan, men det har inte varit väder att sticka. det har varit alldeles för varmt. Men nu så har det blivit svalare, så nu kan man hålla på igen. Har även börjat med ett par kragvantar i går kväll. För att inte tala om sjalen jag måste bli färdig med :P.

Här är sjalen jag håller på med som tar en sådan tid att bli klar med.


Men nu ska jag röja i syrummet så jag kan sy färdigt täcket mitt

Rabarber & Hallon marmelad

Publicerad 2010-07-26 19:02:56 i Allmänt,

Idag skulle jag plocka hallon och det gjorde jag också. Men jag fick även med mig hem potatis och morötter.
Det vart även marmelad och den är super god. Tänk att det kan vara så roligt med att ta hand om "egen" odlat. Jag verkligen längtar till nästa vår, så jag får börja om på nytt ordentligt. Till hösten ska det grävas. Vet inte om jag ser fram emot det, men det måste göras. Förhoppningsvis så  hjälper B till.

Här kommer marmeladenDet var lättare än vad jag trodde, här ska det göras marmelad.

Svartvinbärsbladssaft

Publicerad 2010-07-24 21:08:11 i Allmänt,

Nu är saften färdig, så nu har den hällts upp på flaskor. Ska bara fixa flera blad så jag kan göra mer saft :). Har planer på att det ska gå att frysa in bladen och sen ta fram dom till hösten/vintern när man blir lite sugen på sommaren igen.

Eller varför inte göra lite eget thé av bladen. Många idéer har jag, men frågan är om jag kommer att göra allt det jag kommer på. Men marmelad måste jag pröva på i alla fall och sylt så klart.

Kolonilott del 2

Publicerad 2010-07-19 17:58:07 i Allmänt,

Efter att ha skördat på måndagen, så har jag ännu en gång fått skörda på lotten. Det vart även hallon den här gången. Har nu varit ihärdig med vattningen på hallonbuskarna så det har gett resultat. Det kommer vi att äta i morgon till "Morden i Midsomer", vinbärena måste jag rensa innan jag fryser in dom. Ska även skära rabarberna innan dom ska in också.

Av det här ska det bli saftHar nu fixa med saften, så den står i förrådet fram tills på fredag. Då ska den vara färdig för att hällas upp på flaskor. Får väl dra en repa på "Röda Korset" på onsdag så jag har flaskor hemma.

Har funderingar på hur jag ska preppa jorden till nästa år. Det sorliga är att det är lerjord, så marken blir ju stenhård när det blir torrt i marken. Har pratat om drivbänkar som jag lägger i markduk i. Men först efter avslutad säsong ska jag köra med jordfräs, det kan ju inte vara så svårt tycker jag.


Och att få tag på gödsel kan inte vara så svårt, har ju bekanta som är bönder.

Nu ska jag sätta mig och rensa svarta vinbär så jag kan frysa in dom.

"Vem vet, snart kanske jag har gröna fingrar :)"

Kolonilott

Publicerad 2010-07-12 19:27:34 i Allmänt,

Har i dag blivit med kolonolott, hur lycklig vart inte jag då. Jag är så super nöjd så det finns inte ord för hur glad jag är. Upprepning jag vet, men det får ni leva med.

Ordförande Rune West ringde mig kl:14:00 i dag och sa att lotten den är din om du vill ha den. JA jag vill ha den. Grannen Katja ska också får tillgång till en lott, men jag tror inte det blir förrän till än hösten.

"Råttan" och jag var där ner en en sväng senare på dagen för att kolla vad det var som växte på lotten. Den förra ägaren hade lämnat den som den var. Röd- och svarta vinbär, rabarber, hallon och jordgubbar. Grabben hittade morötter så han tog med sig ett gäng hem, som inte var helt färdig växta, men goda var dom. Hittade även potatisplantor, men vet inte om det blir något av det.


Vi fick börja med att vattna, så då var dagen räddad för grabben. Han älskar att hålla på med vatten, så länge han inte behöver simma ;). Eftersom vi bara hade en vattenkanna med oss, så kunde vi låna grannen Hasses vattenslang, ( tillåtelse från Rune :) )

Men nu har maken köpt mig en vattenslang, så nu ska det vattnas ordentligt. Hallonplantor älskar tydligen vatten. Så där behöver man inte snåla med vattningen uppenbarligen.

Nu är det bara att se till att ta till sig all kunskap man kan läsa sig till och all den kunskap som alla andra har som man får ta del av.


Om man inte fråga får man inget veta och man kan inte lära sig något nytt.

Nu ska jag sätta mig och titta i mina trädgårdsböcker och börja planera redan nu vad och var man ska plantera allt nästa år.

Är så super nöjd med min kolonilott


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela