Anna vid Kvarnen

Morgon

Publicerad 2015-10-25 15:02:07 i Allmänt,

Morgonen började med frukost innan Mr.B drog i väg till klubben för en heldag där. Själv drog jag i väg på en promenad på 1 timme, innan man möttes av Tjabo och en kram :) Nackdelen med att vara ute och promenera på morgonen, är att allt är så väldans fint. Man vill ju ta kort på allt och man får ingen flow i gången ;) Men jag tog mig tid att ta 2 kort med mobilen. Sen var det bara att fokusera på målet och ljudboken. 
 
 
Gamla kyrkogården i Strängnäs, en fin och fridfull plats 
 
 
Gulmatta av löv, som täcker marken 
 

Grävning

Publicerad 2015-10-23 14:24:42 i Allmänt,

I går började jag gräva på kolonilotten och fortsatte i dag. Solen sken och vädret var perfekt. Solen värmde och himlen var blå. 
 
 
Det går inte fort, men det blir några spadtag/rader innan man får lov att göra något annat en stund. Så man inte tappar lusten ( inte för att jag har det inför det här ) och inte gräver färdigt. I morgon skulle jag få hjälp av Mr.B efter BK Stallis match i Eskilstuna.
 
 
Rensat bort humlen blev gjort i dag också 
 
 
 
Rätt mycket kvar att gräva .....pust och stön 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dimman

Publicerad 2015-10-17 16:07:07 i Allmänt,

Idag var det dagen jag och Mr.B skulle ta det sista ogräset. Och sen skulle det grävas för vintern. Men när vi kom till lotten, så låg dimman väldigt tät och det var lite väl rått och fuktigt. Vi körde iaf på nästan 2 timmar. Så det är bara att fortsätta på måndag och då förhoppningsvis i solsken :)
 
 
 
Daggdroppar i spindelnätet 
 
Och utsikten från mitt fönster i syrummet var inte så mycket att gläjdas över 
 
 
 
 
I morgon ska vi till Degerfors och Karlskoga för bowlingmatch och då hoppas jag inte att dimman ligger tjock
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fönstertvättning och Gardiner

Publicerad 2015-10-15 12:14:50 i Allmänt,

Idag ska jag göra det jag har dragit på över 2 månader.....minst. Jag ska tvätta fönstrena i köket, för idag fann jag nytt gardintyg till köket. Och det känns lite mer motiverat att tvätta om man vet att man snart ska byta gardiner....tycker iallafall jag
 
 Lånad bild från google 
 
Men det är så motivet ser ut. Det finns även med svartbotten och jag tror jag skulle vilja ha det i köket. Det kostar 169 kr/m och det var inte så dyrt tyckte jag. 
 
Men första ska fönstrena blir rena eller renare än vad dom är nu iaf 

Höst rensning på kolonilotten

Publicerad 2015-10-13 13:01:42 i Allmänt,

I går började jag min höststädning på kolonilotten. Till helgen kommer Mr.B att hjälpa till med grävningen av landet. Men min kamp med solrosrötterna var minsann ingen lek. Fick ta till lilla trädgårdssågen och såga av rötterna, innan jag tog till med spaden. Så halva innehållet av jord försvann i blomlådan. Men det kommer nog att bli bra, när allt är färdigt. 
 
Passade även på att olja in trallen och blomlådorna. Ska ta möblerna till helgen....är i alla fall planen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
I går när jag kom så var paprika och tomterna frostskadade och det var bara att kasta. Men som tur var, så hade jag redan plockat bort en massa gröna tomater, som jag ska sylta in. Ska visst vara gott, söger mamma. Så det är väl bara att testa på :) 
 
 
 

Stolsöverdrag

Publicerad 2015-10-05 15:27:12 i Allmänt,

Idag har jag sytt ett överdrag till en av mina stolar i köket. Och det blev bättre än jag vågade hoppas på. Men det hade blivit ännu bättre om jag hade satt kantremsan åt rät håll. För då hade det inte blivit ett konstigt veck framtill. Men skit i det, jag är nöjd över resultatet iaf. 
 
 
Nu ska jag bara hitta tyg till dom andra stolarna också. Det kan hända att det blir 4 olika första omgången, för att sen köpa ett lite dyrare tyg och göra det lite mera enhetligt. 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela