Anna vid Kvarnen

Tonåring

Publicerad 2014-03-30 11:49:12 i Allmänt,

Idag har vi en tonåring i familjen, grabben fyller 13 år :) Det blev sång, frukost och presentöppning på sängen. En nöjd son :) även över sången. Nu sitter vi bara och väntar på att klockan ska blir 13, så vi kan åka och hämta smörgåstårtorna från Café Prinsen. Familjen kommer till 14 eller därefter. 
 
 
Tjabo 13 år 
 

Lapptäcksutställning på Multeum

Publicerad 2014-03-22 13:28:42 i Allmänt,

Vårat bibliotek i Strängnäs heter Multeum och där har man just nu en öiten utställning med lappteknik. Det är täcken, bonader, väskor, börsar m.m. Jag och min mamma var där i dag och kollade en stund. Klart värt ett besök 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Väldigt fina lappverk och min favorit är faktiskt ugglan :)
 
 
 
 
 
 
 

Garn och tygskåp

Publicerad 2014-03-22 13:21:24 i Allmänt,

Idag så spontan köpte jag ett skåp på Röda Korset, för 100 kr. Ja, ni läste rätt, 100 kr!!!!! Så nu måste jag bara möblera/flytta om lite grejer i syrummet så jag får plats med det. För jag har inte plats för det....ännu. 
 
 
Är så väldans nöjd över mitt skåp :D 

2 nya byten färdiga att skickas i väg

Publicerad 2014-03-20 15:05:55 i Allmänt,

 Nu har det sytts både en mug rug och 2 grytlappar som ska skickas till  Augusta, Maine och South Pittsburg i Tennessee, tror TN betyder det. 
 
Mug rug skickades till Augusta, Maine 
 
 
Och grytlapparna / pot holder ska skickas till South Pittsburg, TN 
 
 
 
 
Så nu är det bara att börja om med något nytt igen :) 
 
 
 
 

Tassalätt-64

Publicerad 2014-03-17 08:20:57 i Allmänt,

Har i helgen virkat tofflor i mormorsmodell. Hade inget att virka eller sticka i helgen, så då fick jag en förfråga av min systerdotter om jag inte kunde göra mormortofflor till henne. Klart jag kan, blev svaret :) 
 
 
 
 Så här ser ser toffeln ut på mönstret och jag tycker att jag fick till det väldigt bra 
 
 
Lite stora, så dom skulle tovas i tvättmaskinen. Första tvätten i 40 grader, inget hände. 60 grader och det händer grejer :) 
 
 
Men nu kan inte min systerdotter ha dom, för dom blev liiite för bra tovat. Men då var det bara att testa igen. Och den här gången blev det i akrylgarn, för att se hur det blir i garn som inte behöver tovas. Håller formen, blir det bra storlek?? 
 
 
Här är tofflorna till systerdottern, men jag måste öka med 6 maskor på mönstret för att dom ska bli i hennes storlek. 
 
Fördelen är att det går fort att virka och inte det minsta svårt att virka. Gäller bara att räkna alla maskor man virkar.
 
Så nu ska det testas med ett nytt par :) 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kolonilotten

Publicerad 2014-03-13 12:46:51 i Allmänt,

Har idag varit förbi min kolonilott och kollat till den lite efter hösten och vintern. Jordgubbarna som jag flyttade på innan hösten, verkar klarar sig. Rabarberna är på G, vinröda knoppar som tittar fram. Solen värmde skönt uppe på lotten. Har en sådan lust att börja gräva, rensa ogräs och köra jordfräs. Men man kommer nog inte igång förrän i slutet av april början av maj. Lång väntan......
 
 
 
 
Kolonikompisen Göran kom medans jag satt där och njöt i solen. Han skulle plantera hallonbuskar. Om vädret är med mig nästa vecka, så ska jag nog städa ur min bod. Lite mycket musbajs är det allt tycker jag. 
 
 
 

Tussilago

Publicerad 2014-03-10 13:03:59 i Allmänt,

När jag var på väg hem från Blotsvens Mc så cyklade jag förbi några tussilago. När man ser dom så vet man att då är våren på väg 
 
 
Lyckades med att ha motvind nästan hela vägen hem, men vad gör det för solen sken så fint 
 
 

Prinsesstårtan del 2

Publicerad 2014-03-06 13:01:02 i Allmänt,

Nu har jag stickat färdigt min sjal, men det blev till och repa för det blev inte bra. Så det var bara att gå tillbaka till orginalet. 
 
 
Den blev kanske inte så stor som jag hade hoppats på, men den värmer gott. Dom andra som har stickat flera än mig, säger att en bra längd på en pyttipannasjal är på 2 meter. Men så långt orkade jag inte sticka, inte den här gången i alla fall. Men vem vet, det kanske blir en till eller flera
 
 
 
 
 
 
 

Super Swap

Publicerad 2014-03-01 20:47:23 i Allmänt,

I går fick jag ett paket från Amerikat :) och i paket var det en fin bonad, sydd av Pam /uberstich
 
 
 
 
 
Visst är den fin och fina tyger skickade hon med
 
 
 
 
 

Prinsesstårta

Publicerad 2014-03-01 20:39:41 i Allmänt,

Håller på med att sticka en Pyttipannasjal, som är väldigt trendigt att sticka just nu tydligen. Den går i rosa och grönt, färgglatt med andra ord. Men på orginalsjalen så ska man plocka upp efter kanten, men jag har tagit ut mitten och ökar en på var sida på rätan. Nu vet jag inte om det kommer att bli bra, men jag testar. Och blir det inte bra så är det bara att repa upp och börja om. 
 
 
Här är själva udden på sjalen, som man först stickar för att sen plocka upp efter kanten, men jag gjorde ju lite annorlunda 
 
 
Det var en som sa att det såg ut som en prinsesstårta, tack vare färgen :) 
 
Det tar sin tid att få upp maskorna, men snart är jag nog färdig. Då kommer det en bild på sjalen när den är färdig.
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela