Anna vid Kvarnen

Flickr = Beroende ;)

Publicerad 2011-01-28 16:36:27 i Allmänt,

Ja nu har jag gått med i flickr. Och förvirrad är bara förnamnet på mig. Känner mig helt snurrig i planeten, men som tur är har jag min syster som hjälper mig. Hon gick med tidigare än mig. Jag har lagt upp bilder och jag har fått kommentarer på det jag har gjort. Hur roligt som helst.

Och så har jag gått med i två grupper också. Den ena är "Mug Rug swap" och den andra är "My favorite little quilt swap". Och på den sista ska man sy små docktäcken i storlekarna 16x16 inch = 40x40 cm eller 24x24 inch = 60x60 cm.

Så nu måste man ju komma på vad man ska sy för mönster på täcket eller täckerna. Går det bra så syr jag kanske flera :)

Det blir till att slå i böcker och kolla vad man får för inspiration :)

Men skojigt ska det bli

Mug Rug

Publicerad 2011-01-18 15:39:02 i Allmänt,

Nu har jag gjort min egna Mug Rug. Fick ju en av min syster, men så blir man ju lite sugen på att göra en egen. Min Mug Rug har jag gjort av en teknik som kallas för Stamps. Och det är vad jag har sytt i helgen, för hela slanten.När man gör Stamps så ska man ha minst 4 lappar av olika färger/motiv, sen så ska man skära tygerna i remsor. Storleken på remsorna bestämmer man själv. Man ska stryka vliselin på baksidan först. För sen ska man sicksacka ihop remsorna, kant mot kant. Och sen gör man samma sak igen, så länge man vill.

Men som  ni ser så har jag fått för mig att skära remsorna på diagonalen, gör inte det. Hur svårt som helst att få ihop det. Men nu har jag provat och kommer aldrig att göra på diagonalen igen.

Här kommer 3 till som jag gjordeUFO - kanske dags att göra det färdigt

Publicerad 2011-01-15 18:19:09 i Allmänt,

En massa hexgoner att sy tyg runt om. Och förhoppningsvis så ska det bli något bra av det när det är färdigt. Men med tanke på att jag har säkert hållit på med det i flera år, vad av flera år i vilade tillstånd, så kan det vara på tiden att det blir färdigt. Har fått inspirationen av min syster, som nu har gjort 2 styckna väskor av sina hexagoner. Så nu kan det ju vara på sin plats att bli färdig.Det har tillkommit några hexagoner till sedan den här bilden. Men det ska dit flera, hmmm

Men annars så kan det vara bra med ett ufo som man kan ha liggande som man kan ta fram då och då. Man ska ju inte ha för bråttom, det är kanske bättre att skynda långtsamt ;)

Har börjat på en ny sak som Karin har frestat mig med, Stamps kallas tekniken. Bilder kommer kanske i morgon.

Sjalar

Publicerad 2011-01-09 17:05:48 i Allmänt,

Nu har jag stickat 1 sjal till och fäst trådarna på en annan som har varit klar en längre stund, men inte haft någon lust att fästa trådarna. Men nu så är det gjort.Fynd garn från Kicki´s, 20 kr nystan och stickat på nr.10, fort som attsingen gick det.

Här är den andra ( eller den första ) som också nu är färdig


Pridesockor står på tur :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela