Anna vid Kvarnen

Merino vantar

Publicerad 2010-09-21 05:42:23 i Allmänt,

Nu har jag äntligen stickat ett par vantar av garnet jag köpte hos Hamilton - http://www.corneliahamilton.com


Det är det mjukaste garnet jag någonsin har stickat med. Det är 100% merino ull i garnet och jag har köpt 2 härvor av henne. Den ena som ni ser, går i röda nyanser. Och den andra går i blåa nyanser och blått är min favorit färg.Jag ska ta med mig dom här vantarna till julmarkanden i Stallarholmen i november.

Nu har jag gett mig i kast med att sticka i mohairgarn, inte riktigt min grej. Men man man måste ju testa någon gång då och då. Det kan ju hända att man tycker om det till slut.

Så har det gått 4 år igen

Publicerad 2010-09-19 16:58:55 i Allmänt,

Jaha, så var det dags att rösta till riksdagen, fullmäktige och landstinget. Jag har förut varit ganska säker på vad jag ska rösta på förr om åren. Men i år bestämde jag mig när jag stod bakom skynket. Har då nte följt ett enda valprogram i år. Det är bara en massa pajkastning mellan partierna hela tiden, så det har inte funnits något intresse att lyssna på dom. Men man får väl hoppas att man har gjort ett bra val till riksdagen i år. Jag gick på magkänslan i år. Till midnatt så vet man med säkerhet vilka det blir som kommer att regera i 4 år i Sverige och vem som blir statsminister.Hellre röstat fel och gnälla för det, än att inte röstat alls och gnälla för det

Hallonbuskar

Publicerad 2010-09-17 12:50:19 i Allmänt,

Jaha så har man varit uppe i kolonilotten i dag igen :). Jag verkligen stormtrivs där. Det är så himla roligt att hålla på och greja. Rensa ogräs, gräva bort hallonbuskar som i dag. Men att bara sitta där och fundera över hur det kommer att se ut när våren kommer tillbaka. Vad man ska plantera, vart man ska plantera. Hur mycket av varje sak. Det kommer nog att planeras och tänkas mycket i vinter, göra små ritningar över lotten. Det ska bli så himla roligt.Ingen vacker syn, det ska föreställa hallonbuskar. Så det var bara att röja bortOch så här ser det ut nu. Måste bara försöka och plana till det lite så man kan lägga ut plattor, så Bempa har någonstanns att sitta och dricka sitt kaffe ;)

I morgon ska vi på loppis och kolla om jag hittar en massa bra ha saker till landet. Det kommer säkert bilder på det med.

Kolonilotten del 3

Publicerad 2010-09-10 17:08:57 i Allmänt,

Idag har jag varit uppe i kolonin igen. Var ju där förra söndagen och började lite smått med det som skulle göras. Något som skulle göras var att klippa ner jordgubbsplanterna, varför man ska göra det har jag ingen aning om. Men blir man tillsagd att göra det så gör jag det, för grannarna gör det.

Men först började jag med att ta bort Rosenskära som den förra ägaren hade planterat. Det var den enkla delen av allt.Ja ni ser hur stora dom är. Krille tyckte det var som skogsavverkning när jag gick fram och drog upp dom.Här har jag avverkat lite "skog" och kollar på resten av eländet hon hade planterat.

I fredags 9/9 så var jag uppe och klippte ner dom 2 sista raderna av jordgubbarna. Och idag fick jag hjälp av Gustav att trimma ner blomängen. Så här såg det ut innan Gustav hjälpte mig.

Och efter det så kunde jag och Bempa börja med att rensa bort ogräs och annat skit.


Och efter ett par timmar och en pratglad gumma som berättade hela sin livs historia för oss medans vi slet som djur med ogräset. Så vart det så här fint. Bra jobbat eller hur.Nu är det bara hallonbuskarna som jag inte riktigt vet hur jag ska göra med. Svartmyrorna har skapat en koloni i den första delen av buskarna. Så tanken är att ta bort dom första buskarna ( dom växer jätte dåligt där ) och fixa till en liten hörna för fika.
Precis mittemot jordgubbsplantorna, inte ser det roligt ut. Vill ta bort dom, men det ska visst vara ett helvetiskt arbete att få bort dom.


Men nu är det bara lite fin lir och höstgrävningen som är kvar så är den redo för vintern. Undrar om man får några att ställa upp och gräva om man håller med öl och mackor.

Och till våren ska jag ringa Krister så ska jag få koskit av honom :o)


Stickpåse

Publicerad 2010-09-09 15:28:45 i Allmänt,

Ja den blev vändbar, beroende på vilket humör man är på.  Så nu ska jag bara vänta på att jag ska få min stickpåse, från någon i Norden. Spännande är det allt. Nu ska jag göra en liten väska som man kan ha bra-ha-saker i :o)

Knappbyte

Publicerad 2010-09-06 15:53:54 i Allmänt,

Idag har jag fått mina knappar från Ulrika. Det är dom finaste knapparna jag har sett. Det är sådana där knappar man sparar för man vet inte vart man ska göra med dom.Dom andra 3 blanka knapparna ska jag använda till en kofta tror jagVisst är dom fina :O)

Gå in och kolla på hennes blogg: http://www.thewillowfairy.blogspot.com

Dunjacka

Publicerad 2010-09-04 12:03:26 i Allmänt,

Idag var jag på Röda Korset i Strängnäs och där gjorde jag absolut dagens bästa fynd. Jag fann mig en dunjacka i rött som även är vändbar så jag kan få en gråjacka också. 2-i-1 jacka med andra ord :). Den kostade mig 70 kronor, så det var bara att slå till helst enkelt. Enda nackdelen är att det inte finns luva på jackan. Det finns dragkedja och knappar för en, men den fanns inte kvar.Jag kommer inte att frysa i vinter och har vi tur så blir den inte så kall, nu när jag har köpt mig en dunjacka.

Linnebröllopsdag - 9 år idag

Publicerad 2010-09-01 06:15:53 i Allmänt,

Ja så har man varit gift i 9 år idag och jag tror inte B kommer ihåg det. Får fira ordentligt när vi har varit gifta i 10 år.

Frågan är om jag ska påminna honom eller om jag ska vara tyst om det, får se hur jag gör. Får gå och ta en fika med K på stan efter skolan, för han har sin dopdag i dag med.

Mer än så här blir det inte i dag

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela