Anna vid Kvarnen

Bullbak

Publicerad 2010-03-28 19:02:37 i Allmänt,

I morgon gäller det att baka bullar till 9 års alas här hemma. Man kanske ska försöka och baka lite kakor också kanske. Måste bara hitta ett bra recept. Man ska kanske prova på hallongrottor, en klassiker som alltid gå hem.

Han har önskat sig en prinsesstårta till kalaset, så det får man väl försöka att fixa.
Fixa = jag handlar en, för jag kan inte baka en sådan. Har inte den talangen eller lusten om man ska vara ärlig.

Det vart inga stora bilder man fick tag på. Hoppas dom blir större i verkliga livet

Varför köpa när man kan göra ett eget

Publicerad 2010-03-27 18:28:51 i Allmänt,

Har börjat med att quilta mitt täcke i dag igen, men det är lite tråkigt. Så jag gjorde mig ett nyckelband medans jag tyckte det var roligt igen. En sak är i alla fall säkert, ingen annan har ett likadant som jag.Riktigt bra vart det och snyggt :)

Nu har jag bestämt att nu är det vår

Publicerad 2010-03-25 18:24:49 i Allmänt,

Idag har jag varit på premiär cykling till mina killar på silon. Vilket underbart väder. Solen sken och fåglarna kvittrade.

Men jag kommer att ha ont i rumpan i morgon, för man har ju inte cyklat på flera månader. Men det kommer snart att försvinna, smärtan alltså. Men tror ni att jag hade min cykelhjälm på mig.

Nä, det hade jag inte, bra korkat kan man ju lugnt säga. Ska ut till dom i morgon igen, man kanske ska ha den på sig då. För det ligger ju rätt mycket grus efter vägkanten. Och det är lätt att halka med cykeln i allt grus. Och det gör ont att ramla med cykeln, inte mycket som skyddar en om man går omkull.Den sitter som en smäck på mitt huvud, när jag väl använder den.

Ännu ett par kragvantar

Publicerad 2010-03-23 12:43:04 i Allmänt,

Ja, nu har det blivit ytterliggare ett par kragvantar. Den här gången i brunt med lite grönt i. Det är en bra modell att sticka och dom går fort att göra. Började i lördags och vart färdig i måndags. Har bara hunnit att sticka på kvällen i helgen, för på dagen sydde jag.

Nu ska jag också bara försöka bli färdig med sjalen jag håller på med. Den kommer att bli jättefin (sa jag lite skrytsamt )men den är just nu VÄLDIGT tråkig att sticka på. Har bara kommit halvvägs på den. Fy, vad den är tråkig. Därför är det så skönt att sticka ( vitsig man kan vara ) mellan med vantar.

Kikas vantar som väntar på att bli hämtade eller levererade

Det är fortfarande bättre att ha 5 stickor i handen än 1 i tummen

Födelsedags presenter

Publicerad 2010-03-21 16:47:29 i Allmänt,

Jaha, nu har syhelgen tagit slut. Med dom andra tjejerna menar jag. Fortsätter här hemma nu. Min bulvan hade ingen tur i lördags, fanns inget enligt henne. Det var väldigt urplockat var slutsatsen.

Men desto mer fick jag gjort i helgen. Två tröjor hann jag med att sy till Kristoffer, som han ska få på födelsedagen.

Sen har jag börjat med att quilta mitt täcke. Resultatet kommer senare, måste klippa ut mer vadd till täcket.

Men här kommer nu tröjorna.

Bulvan = Mamma :)

Publicerad 2010-03-19 15:01:01 i Allmänt,

I morgon är det lördag och då  vet dom flesta vad som gäller här i stan. Tolv Korgar och Röda Korset för att försöka hitta fynd. Men i morgon ska jag ha syhelg så jag kan inte gå själv, så jag ska kolla med min mamma om hon ska ner. Håller tummarna att hon ska det. Hon ska få kolla efter flera handtag till väskor åt mig. Om hittar lite garn så gör inte det något heller.

Resultatet får ni veta efter att jag har kommit hem från syningen. Om min bulvan har varit duktig.


Nya fynd

Publicerad 2010-03-15 15:10:32 i Allmänt,

Trots allt skit som hände i lördags så gjorde jag några fynd. På Tolv Korgar hittade jag handtag till en väska. Så nu ska man kanske försöka sig på att sy en väska, som passar till mina handtag. Det får nog bli en mormor modell på väskan.Bilden vart suddig, men ni ser ju had det är ialla fall.Kanske en sådan modell på väskan kanske det blir. Får nog fundera ett tag till innan jag sätter saxen i tygerna.


En kvinna kan aldrig få för många väskor.

Förbannade jävla skit

Publicerad 2010-03-13 13:09:44 i Allmänt,

Tänk att folk inte kan låt bli saker som inte är deras. I går kväll/natt så fick vi våran sidoruta inslagen. Och vi var inte dom ända på våran gård. Bilarna uppe på parkeringen vid Kvarnen hade också fått sina rutor inslagna.

Nu är det polisanmält och nu väntar vi bara på att polisen ska komma för att kunna ta upp anmälan ordentligt och ta kort.Vilka jävla idioter det finns

Tapeter

Publicerad 2010-03-13 09:05:05 i Allmänt,

Har planer på att tapetsera om mina skåpdörrar i sovrummet. MEn problemet är ju att det kommer att bli för DYRT. Och eftersom tapeten måste mönsterpassas så kommer det att gå åt många rullar :(

Jag får nog fundera till ordentligt innan jag tar ett beslut. Det finns naturligtvis billigare tapeter, men inte lika fina som dom här. Tycker om dom jätte mycket. Men ni ska få se dom, för jag har tagit kort på rullen, inte så vanligt kanske. Men här kommer en bild på den, finns i flera färg kombinationer, men jag vill ha den med svart bakgrund.

Svårt att få dom rätta färgerna, men tapeten finns nere på Colorama hos Lasse och Tony.

Varför kan det inte bara vara enkelt för en gångs skull

Publicerad 2010-03-10 11:58:57 i Allmänt,

Ibland tror jag att hela världen är emot mig, men så är det naturligtvis inte. Men det känns så. Varför kan det inte gå smidigt och enkelt för mig, ibland iallafall.


Igår skulle banken ringa, men det gjord dom inte. Så det var bara att gå ner till banken när dom öppnade. Det skulle tydligen ta flera dagar att fixa med ett bankgiro nummer. Och så kostar det pengar för att ha ett sådant konto. Och dom pengarna har jag inte just nu, så det får bli ett allkonto istället. Förhoppningsvis ska det fungera utan problem, håll tummarna för mig. Ska träffa chefen/uppdragsgivaren i morgon och då måste allt vara klart.

Nä, nu måste jag fundera hur jag ska lösa allt tills i morgon.Det är tur att det finns en lösning på allt.


Nu är det på riktigt

Publicerad 2010-03-09 15:11:15 i Allmänt,

Okej nu är det på riktigt.  Från den 1 april har jag en egen firma. Då ska jag börja mitt jobb på silon i Strängnäs. Men eftersom 1 april är en långfredag så börjar jag inte förrän den 6/4. Och då är det påsklov också. Tur som en tok ska man väl ha ibland, eller inte. Förhoppningsvis kan ha följa med ut när jag ska städa annars kanske mamma / mormor ha honom ett par timmar.
Försökte fixa ett bankgiro idag, men det verkar vara svårt. när jag var där nere på banken så var alla på lunch och någon skulle ringa mig efter 14:00 men nu är kl: 15:00 och ingen har ringt ännu. Inte vet jag vem jag ska prata med heller och banken har stängt för dagen. Det är bara att vara där nere när dom öppnar, 09:30. Hänga på låset, bara bildligt inte bokstavligt.För på torsdag ska jag träffa Juha och då måste papprena vara i ordning, så att det bara ska vara att skriva på allt. För att sen bara kunna sitta och snacka lite skit innan det är dags att åka hem igen.

Ska prata med Stor-Hasse också för det måste köpas in material och en dammsugare. Försöker få tag på honom också men det är lite svårt med det, just idag iallafall. Ha ha nu har jag fått tag på honom. Ska ut till killarna på tisdag och diskutera lista som ska köpas in.Snön som plåtslagarna glömde

Publicerad 2010-03-02 11:42:34 i Allmänt,

Försöker ta mig till tvättstugan på våran lilla stig som folk har trampat upp. Det går väl an för en annan som inte behöver använda käpp eller kryckor. MEn man kan ju tycka att dom kan ta bort snön som dom har haft ner från taket. Ringde fastighetsskötaren och han blev glad... inte. Problemet är att dom är stationerade i Enköping och mitt hus ligger i Strängnäs. Sen finns det inte någon plats för snön på sidorna, så han måste transportera bort snön också. Trång och iskockor är vad vi har i våran lilla "gränd".Precis utanför dörren ner till tvättstugan, det är så man får precis får upp dörren.

Heja plåtslagarna - Ni är duktiga ni

Quiltad stjärnväska

Publicerad 2010-03-01 18:40:38 i Allmänt,

Jag vart så trött på det här vädret vi har haft under dagen och kvällen. Så jag sydde mig en väska för muntra upp mig med. Får nog lov och säga att jag vart väldigt nöjd med resultatet. Och det fungerade, ska nog sy något mer i morgon :)

Inget går upp emot att få sätta några sömmar ibland

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela