Anna vid Kvarnen

Torgvantar

Publicerad 2010-08-12 18:43:45 i Allmänt,

Som tack för att ha köpt tråd åt mig, så fick Kicki ett par torgvantar av mig som betalning. Dom kom till en söndagkväll, när vi hade filmkväll. Måttade på mina händer så det var bara att hoppas att dom skulle passa. Och dom passade perfekt :o)Nu har dom köpt ännu mera tråd åt mig ;o) så nu ska det stickas sockor åt Kicki och Ralle

Bakbord

Publicerad 2010-08-12 18:40:23 i Allmänt,

Igår vart jag med bakbord och är så nöjd. Kommer ihg när mamma hade bakbord när jag var liten  och vi bodde i Löt. Idén kom jag på när jag hade slipat bordet. Skulle baka bullar samma dag, så då vill man ju inte lägga degen på det nyslipade bordet. Därför fick det bli ett bakbord. Nu ska vi göra ett till mamma och systerdottern C också.Är så väldans nöjd med mitt bakbord :o)

Tiden går fort när man har roligt

Publicerad 2010-08-08 15:45:28 i Allmänt,

Nu har jag haft min blogg exakt i 14 månader och 2 dagar. Och jag som skulle skriva om min viktnedgång. Ja, det har jag kanske gjort också, men det har blivit mycket annat också. Massor av det jag har stickat och sytt och nu på slutet saften och marmeladerna jag har gjort. Och det har varit bra mycket roligare med en blogg än vad jag trodde i början.

Träskor från Rättvik

Publicerad 2010-08-08 15:31:57 i Allmänt,

Nu har jag och min familj varit i Falun/Rättvik i helgen. Kom hem i dag 8/8 till 12, så vi hade med grannens hjälp fixat tvättid när vi kom hem. Så det var bara att kliva ur bilen ta all smutstvätt och gå ner i stvättstugan. Men vi hann bli färdiga till kl. 14:30. SÅ det vart i nte så länge med den tråkigheten.

Men så har vi ju nu varit i Rättvik och kollat bilar och inhandlat ett par träskor till mig i rött :) Försökte handla dom förra året men då velade jag så dant, så alla färger och storlekar som jag kunde ha vart slutsålda. Men i år skulle jag bara ha, så då vart det ett par röda med dalamotiv på dom.Så nu ska det bli intressant och höra vad min systerdotter V säger om att jag har köpt träskor. Det kan man bara inte köpa enligt henne :)

Egen saft, den här gång blev det Rabarbersaft

Publicerad 2010-08-02 10:02:29 i Allmänt,

Nu har det blivit saft igen. Och nu på det "riktiga" sättet. Man kokar upp bären och man silar och man värmer på igen i med socker och atamon. Skumma ska man göra också, det får man inte glömma :) Sen har jag fått lära mig av min syster (hon är bäst) att man kan få flaskorna rena genom att lägga dom i ugnen i 90 grader under tiden man gör saft eller sylt/marmelad. Man ska naturligtvis tvätta dom innan man lägger dom i ugnen. Sen kan man lägga in dom i 1 timme efter man har fyllt flaskor/burkar, så blir dom konserverade. Tror det var det hon sa att dom blev. Det kan inte bli fel att göra så i alla fall.Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela